Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Ξεκινά  από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και για τέσσερις (4) εβδομάδες έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 η λειτουργία του σχολείου μας, ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα εγκλεισμού.

 Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν  τους δεκαπέντε (15)  ανά τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργήσουμε με δύο γκρουπ σε κάθε τμήμα. Οι μαθητές του 1ου γκρουπ θα έρθουν στο σχολείο την 1η εβδομάδα (1 – 5 Ιουνίου) Δευτέρα-Τετάρτη- Παρασκευή και οι μαθητές του 2ου γκρουπ  θα προσέλθουν Τρίτη-Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα (8-12 Ιουνίου) θα γίνει το αντίθετο και η εναλλαγή θα συνεχιστεί και τις δύο τελευταίες εβδομάδες μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Για την κατανομή των τμημάτων  έχει ήδη ληφθεί μέριμνα για τα αδέρφια να προσέρχονται τις ίδιες μέρες και έχουν σταλεί email στους γονείς για τις μέρες προσέλευσης των παιδιών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, το Ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει και  όλοι οι μαθητές θα σχολάνε στις 1:15 μ.μ.

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Ήδη συντελείται γενικός καθαρισμός του σχολείου και  ενισχύεται το προσωπικό καθαριότητας με την πρόσληψη από το Δήμο, μίας ακόμη καθαρίστριας. Για τις μέρες λειτουργίας του σχολείου θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός δύο φορές την ημέρα.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον κορωνοϊό που πρέπει να εφαρμόζουμε πιστά μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν γίνει κατανοητά από όλους. Πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε και εμείς την πρώτη ημέρα επανόδου στο σχολείο.

Μέσω του blog θα σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μας καθώς και για τις οδηγίες που θα λαμβάνουμε από το Υπουργείο προσεχώς.


Η   Δ/ντρια
Δρ. Αργυρώ  Μπεργελέ