Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή στις 17-02-2017 και ώρα 19.00 στο σχολείο μας θα διεξαχθεί έρευνα, η οποία αφορά την ελληνική οικογένεια. Ειδικότερα, ερευνάται η αυτεπάρκεια των γονέων, ο τρόπος που ασκούν τον γονεϊκό τους ρόλο και πώς αυτά επηρεάζουν διαστάσεις της προσωπικότητας του παιδιού. Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ είναι αυτονόητη και εξασφαλισμένη.

Στην έρευνα αυτή μπορούν να συμμετέχουν οι γονείς και τα παιδιά τους ηλικίας 9-13 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή της είναι η ταυτόχρονη ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ (2) ΓΟΝΕΩΝ (εξαιρουμένων των μονογονεϊκών οικογενειών, όπου θα συμμετέχει ο ένας) και του ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ.

Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη, αφού έτσι μόνο θα διεξαχθούν ασφαλή επιστημονικά συμπεράσματα, δεδομένου  πως η πρόοδος  και τα βήματά της επιστήμης βασίζονται πάντα στη συμμετοχή και στα ερευνητικά δεδομένα-ευρήματα. Επιπλέον, τα παιδιά μας θα αποκτήσουν τη δεξιότητα συμμετοχής σε έρευνα και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ερευνητή για τη μεθοδολογία και την αξία της έρευνας στην πρόοδο της επιστήμης. Άλλωστε αυτά θα είναι οι αυριανοί ερευνητές...!

Την έρευνα εκπονεί ο κ. Αλεξόπουλος Δημήτρης, Σχολικός Σύμβουλος και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Αμέσως μετά για όσους επιθυμούν, θα ακολουθήσει συζήτηση για τη σχέση και την επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά, τη διαχείριση των συμπεριφορών των παιδιών, τη μελέτη στο σπίτι και διάφορα θέματα που αφορούν τη σημερινή οικογένεια.

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια του σχολείου και ο ερευνητής