Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 10/1/2022.

 

Αγαπητοί γονείς σας ευχόμαστε Καλή Xρονιά  με υγεία και πρόοδο. Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις 10/01/2022 με νέα μέτρα, για τα οποία σας ενημερώνουμε σχετικά:

 1. Τα τεστ αφορούν από τώρα και στο εξής, όλους τους μαθητές  εμβολιασμένους ή μη καθώς και τους νοσήσαντες.

2. Θα πρέπει ΟΛΟΙ να παραλάβετε από τα φαρμακεία, έως  και το Σάββατο 8/1/22, πέντε (5) self test για τις δύο επόμενες εβδομάδες. Τρία (3)Τεστ για την εβδομάδα (10/1 έως 15/1) και 2 τεστ για την μεθεπόμενη εβδομάδα.

3. Την Κυριακή το απόγευμα θα κάνετε το πρώτο self test στα παιδιά και θα το δηλώσετε υποχρεωτικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr ώστε εμείς να κάνουμε τον έλεγχο το πρωί της Δευτέρας 10/1/2022. Το απόγευμα της Δευτέρας και της Πέμπτης θα κάνετε τα επόμενα και ο έλεγχος από εμάς θα γίνει την Τρίτη και Παρασκευή.

4. Την εβδομάδα (18/1-22/1) τα τεστ θα είναι δύο. (Κάνουμε τεστ κάθε απόγευμα Δευτέρας και Πέμπτης γιατί ο έλεγχος από εμάς γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Είναι πολύ σημαντική η τήρηση των συγκεκριμένων μέτρων, ιδιαίτερα η πραγματοποίηση των Τεστ από όλους μας και η έγκυρη δήλωσή τους στην πλατφόρμα edupass.gov.gr . Παρακαλούμε η δήλωση στην πλατφόρμα να γίνεται την ίδια στιγμή που γίνεται το self test και όχι την τελευταία στιγμή και λίγο πριν έρθει το παιδί σας στο σχολείο, γιατί έτσι ο έλεγχος είναι δύσκολο να γίνει.

Σε περίπτωση κρούσματος σε τμήμα:

Όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι και νοσήσαντες, στο τμήμα του νοσήσαντος μαθητή θα υποβάλλονται σε δωρεάν  test με βάση το ακόλουθο σχέδιο. (ST: Self testRT: Rapid Tests)

ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ: 1η ΜΕΡΑ RT / 2η ΜΕΡΑ SΤ/ 3η ΜΕΡΑ ST/4η ΜΕΡΑ  ST/5η ΜΕΡΑ RT.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ/ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ: 1η ΜΕΡΑ ST / 3η ΜΕΡΑ SΤ/ 5η ΜΕΡΑ ST.  

H  διάρκεια καραντίνας για τους νοσήσαντες ασυμπτωματικούς θα είναι 5 ημέρες.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε με ένα mail, μόνο σε θετική περίπτωση, αν τα παιδιά σας νόσησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών ή νοσούν ακόμη, προκειμένου να έχουμε μια εικόνα.

 

Από τη Δ/νση του σχολείου